TEMİZLİK YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Temiz evin ferahlığı ve havası herkesi cezbeder, peki ev temizlerken her şeyi doğru yapıyor muyuz? Basit olarak görülen ev temizliğinde dikkat edilmesi gereken birçok detay var. İşte yoğun bir vakit ve çaba harcanan ev temizliğini yaparken dikkat edilmesi gerekenler…

 

1. Elektrikli süpürgesini temizleyin ve bakımını yapın

Ev temizliğinde en çok vakit alan işlerden biri de evi süpürmektir. Peki, elektrik süpürgeniz gerçekten verimli çalışıyor mu? Süpürgenizin daha verimli çalışabilmesi için torbasını ve filtresini temizleyin, süpürge kısmını gerekiyorsa değiştirin. Yılda bir kez mutlaka servis bakımını yaptırın.

 

2. Süngerin ömrünü uzatın

Mutfakta en çok mikrop taşıyan eşyalardan biri de süngerlerdir. Dolapları, fırını, tezgahı kısaca aklınaza gelebilecek her yeri bu süngerlerle temizliyoruz. Bu sebeple süngerleri sık sık temizlemek gerekir! Bunun için de bulaşık makinesini kullanabilirsiniz. Süngerleriniz makineden çıktığında tertemiz olacaktır. Ancak lekelenmiş ve parçalanmış süngerleri çöpe atmanızı tavsiye ederiz.

 

3. Elektronik eşyalarda kimyasal ürünler kullanmayın

Elektronik eşyaların üzerinde veya yakınında hiçbir kimyasal temizleyici kullanmayın. Masanızı temizleyecekseniz, her yere temizleyiciye püskürtmeye başlamadan önce bilgisayarınızı ve hoparlörlerinizi taşıyın. Temizlik ürünleri ve kimyasallar belli bir süre sonra elektronik eşyalarınaza zarar verebilir. Elektronik eşyalar için daima temizleme talimatlarını okuyun ve emin değilseniz, elektronik için yalnızca kuru, temiz bir bez, yumuşak bir fırça veya hava filtresi kullanın.